Gigantisch logo x

Cookies op keukengigant.nl

Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven van onze websites, maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare technieken. Wij maken gebruik van functionele, analytische en marketing cookies. Zo zorgen we ervoor dat we persoonlijke content kunnen laten zien. Als je geen toestemming geeft voor deze cookies, dan kan dit een negatief effect hebben op de functies van de website. Door te klikken op weigeren worden alleen functionele cookies geplaatst. Als je wilt dat onze website goed werkt, dan kunt u de cookies accepteren. Lees hier alles over ons cookiebeleid.
Accepteer

MAATWERK VOOR DE SCHERPSTE PRIJS

INMEET- & MONTAGESERVICE

TOPKWALITEIT - 5 JAAR GARANTIE

VANAF 2004 ALTIJD TEVREDEN KLANTEN

  085 2102353
klantenservice | gesloten

Koken: Kiezen voor gas, inductie of keramisch?

Als je kiest voor een keukenrenovatie, dan kies je waarschijnlijk ook voor een nieuwe kookplaat. Vandaag de dag zijn er verschillende opties voor koken:

  • Gasfornuis
  • Inductieplaat
  • Keramische plaat

Hieronder lees je de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden

Bereken hier zelf de prijs

Gasfornuis

De gasfornuis is de meest voorkomende warmtebron in de Nederlandse keuken. Meer dan de helft maakt gebruik van gas. Een gasfornuis heeft een aantal voordelen:

  • Relatief voordelig, dus geschikter voor de budget keukens
  • Wokken is eenvoudiger
  • Je kunt zelf de warmtetoevoer instellen
  • Je hoeft geen nieuwe pannen aan te schaffen

Een gasfornuis heeft ook een aantal nadelen:

  • Veel verlies van warmte
  • Schoonmaken is een stuk lastiger
  • Koken met open vuur is niet het meest veilige
Maak een afspraak voor de inmeetservice

Inductieplaat

Een inductieplaat is een kookplaat die gebruikt maakt van magnetische straling. Een inductieplaat zendt dus een magnetisch veld uit waardoor de pannen worden verwarmd. Een inductieplaat brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Veiligste manier van koken, want de plaat is nooit warm
  • Snel koken, pannen worden direct warm
  • Zuinige manier van koken
  • Flexibel koken eventueel mogelijk
  • Eenvoudig schoon te maken

Een inductieplaat heeft ook een aantal nadelen:

  • Niet alle pannen zijn geschikt voor een inductieplaat

Keramische plaat

Een keramische kookplaat maakt gebruik van spiralen die door elektriciteit wordt verwarmd. Een keramische plaat lijkt net zoals een inductieplaat een zwarte glazen plaat. Echter worden de spiralen zichtbaar als ze worden opgewarmd. Een keramische plaat heeft een aantal voordelen:

  • Eenvoudig schoon te maken
  • Alle pannen zijn geschikt voor deze warmtebron

Een keramische kookplaat heeft ook een aantal nadelen:

  • Duurt langer voordat de kookplaat warm is
  • De kookplaat blijft lang warm na het eten
  • Niet energiezuinig

Een keuze maken

De keuze voor een kookplaat hangt ook voornamelijk af van je eigen wensen, maar vergeet vooral niet om te kijken naar de mogelijkheden. Voor een elektrische kookplaat moet je waarschijnlijk wel een aantal aanpassingen doen.

Offerte aanvragen