Maatwerk voor de scherpste prijs | Topkwaliteit - Standaard 5 jaar garantie!

KEUKENVERLICHTING KIEZEN: HOE DOE JE DAT?

In de keuken is het belangrijk dat u goede verlichting hebt. De keuken is een werkplek waar u goed moet kunnen zien wat u doet. Maar in Nederland is de keuken ook steeds meer een ontmoetingsplaats aan het worden. Een gezellig ogende keuken is daardoor ook belangrijk. Dit is ook vaak een reden om de keuken te renoveren. De verlichting speelt hier een belangrijke rol in. Gebruik onze tips om sfeer- en werkverlichting met elkaar te combineren in de keuken!

Bereken hier zelf de prijs

Verschillende type verlichting in de keuken

In de keuken kunt u verschillende type verlichtingen ophangen. Met behulp van verschillende lichtbronnen kunt u de keuken optimaal verlichten. Er zijn drie verschillende type keukenverlichtingen: 

 1. Algemene verlichting
  De algemene verlichting is de basisverlichting van uw keuken. Dit is meestal één lichtpunt in het midden van de keuken aan het plafond. Dit zijn meestal opbouwspots, inbouwspots of traditionele verlichtingsarmaturen. Heeft u verschillende aansluitingen? Dan kunt u variëren in het type armatuur. Als u maar één aansluiting hebt, dan kunt u het beste kieze voor een armatuur met meerdere spots die u zelf kunt richten.
 2. Taakverlichting
  De taakverlichting is belangrijk voor het werk dat u uitvoert op de keukenbladen. Met een goede verlichting voorkomt u vermoeide ogen, een zeer belangrijk punt als u veel moet snijden met een scherp mes. Dit type keukenverlichting hangt voornamelijk onder hangende keukenkastjes of het plafond.
 3. Sfeerverlichting
  De sfeerverlichting is de laatste tijd steeds belangrijker geworden in Nederland. De Amerikaanse trend dat de keuken ook een leefruimte en eetkamer is komt steeds vaker voor. Een gezellige sfeer is dan zeer belangrijk. Met behulp van keukenverlichting kunt u dit creëren. Dimbare verlichting of indirecte verlichting brengen op een effectieve en goedkope manier sfeer in de keuken brengen. 

Tip: Als u taakverlichting en sfeerverlichting met elkaar combineert verbruikt u minder energie én creëert u een gezellige sfeer!

Maak een afspraak voor de inmeetservice

Verlichting onder de keukenkastjes

Een van de meest voorkomende vormen van verlichting in de keuken is het licht onder de hangende keukenkastjes. Gaat u uw keukenkastjes vervangen? Met verlichting onder de keukenkastjes voorkomt u schaduw. Kies daarom voor taakverlichting waardoor u goed kunt zien waar u mee bezig bent. Daarnaast kunt u hier ook onze bovenstaande tip gebruiken.  Deze verlichting kan namelijk ook sfeer creëren. Wilt u hier meer advies over? Neem dan gerust contact met ons op. Zorg bij verlichting onder keukenkastjes er ook voor dat u schimmel en vocht in de keuken voorkomt. Stoom van kokend water kan schimmel en vochtplekken veroorzaken bij de lampen.

Keukenverlichting bij keukenrenovatie: onze tips

Als u kiest voor een keukenrenovatie, dan is het natuurlijk belangrijk dat u goed nadenkt over de verlichting van uw keuken. Hier zijn onze tips:

 • Werk met licht dat u op elk punt in de keuken kunt richten, zo kunt u alle keukenelementen goed verlichten
 • Plaats alle schakelaars van de verlichting bij elkaar
 • Voorkom onnodige fouten in de keuken, lees ook eens de meest voorkomende fouten gemaakt in de keuken!
 • Heeft u een hoog plafond? Kies bij een keukenrenovatie dat voor een opvallende hanglamp of verschillende kleinere hanglampen
 • Zorg dat u uw lichten goed schoonhoudt. Kies voor licht dat u eenvoudig kunt reinigen

Offerte aanvragen

Algemene voorwaarden

Cookies

Privacybeleid

Copyright © 2020 keukengigant.nl